DODIK DIGAO ČITAVU RS NA NOGE: Tvrdi da mu se javno prijeti smrću, a KADA VIDITE NA KOJI NAČIN SVE ĆE VAM BITI JASNO

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je mjere i radnje nakon što su sinoć na portalu bijeljinske BN televizije objavljeni komentari u kojima je smrću prijećeno srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, piše RTRS.

 

 

Ovaj Dodikov javni servis navodi da je o svemu obaviještena i SIPA, iz koje RTRS -u nisu potvrdili da li imaju saznanja i da li će istraživati prijetnje.

 

“Vukane kapu ti skidam. Da ti bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti s čela Republike Srpske i napaćenog naroda. Molim boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda” – piše u komentaru.

 

Komentar autora pod pseudonimom Romanija, ispod teksta pod naslovom Vukanović: Dodik se okružio papcima” na portal BN televizije otvorena je prijetnja, zbog koje je MUP već pokrenuo istragu.

 

alt

 

Nakon što je objavljen u medijima, komentar je nestao sa portala, ali se pojavio tekst u kojem BN tvrdi da je riječ o fotomontaži u režiji režimskih medija. Zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Goran Selak rekao je da se na javno upućene prijetnje smrću Dodiku očekuje i adekvatna reakcija bezbjednosnih agencija na nivou BiH.

 

Član ovog Odbora Kostadin Vasić smatra da MUP treba brzo i ozbiljno da reaguje.

 

I u SNSD-u pozivaju na hitnu reakciju.

 

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da su javno upućene prijetnje smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku zabrinjavajuće i za svaku osudu.

 

Stručnjaci za bezbjednost kažu da ovakve prijetnje, koje dolaze od anonimnih lica na internetu, ne treba ignorisati.

 

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci Predrag Ćeranić ocijenio je da je neophodno da MUP Srpske pojača mjere iz svoje nadležnosti, kao i druge institucije koje su odgovorne za bezbjednost funkcionera. Smatra da je obaveza nadležnih agencija da utvrde ko je uputio prijetnje, ali i zašto je urednik BN televizije pustio takve komentare, jer i komentari na portalu moraju imati svoju uređivačku politiku.

 

A da MUP Srpske ozbiljno shvata prijetnje ispisane na internetu, dokaz je i izvještaj koji je Republičkom javnom tužilaštvu podnesen protiv Zijada Halilovića iz Lukavca, koji je u januaru na lažnom fejsbuk profilu tražio snajperistu za ubistvo Milorada Dodika i predsjednice Srpske Željke Cvijanović. On se sumnjiči za podsticanje na terorizam, navodi RTRS.

DODIK DIGAO ČITAVU RS NA NOGE: Tvrdi da mu se javno prijeti smrću, a KADA VIDITE NA KOJI NAČIN SVE ĆE VAM BITI JASNO

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-