DRAGIČEVIĆ NA SKUPU U BEČU: “FAŠISTI UBIJAJU one koji ne misle kao oni, imaš sve dokaze, ali…”

“Svako ima pravo na svoj život, ali niko nema pravo da ga otme, da siluje, zarobi i baci u kanalizaciju. To je samo primjer fašizma koji ubija one koji ne misle kao oni”

 

 

Nakon što je zvanično otvoren međunarodni skup “Pravda za Davida i svu djecu BiH”, predstavljena je retrospektiva života i smrti Davida Dragičevića, od ranog djetinjstva, školskih dana, sve do tragične smrti, koja je okupljene još jednom podsjetila na nepravdu u našem sistemu i državi.

 

alt

 

Prisutnima se u uvodnom dijelu obratio i otac ubijenog Davida, Davor Dragičević, koji je poručio:

 

“Nisam čovjek koji kalkuliše. Nikada to neću biti. Sa mnom se niko ne mora slagati, ali znam ko su ubice mog sina. I evo šta se dešava. Ubiju ti dijete, imaš sve dokaze. I umjesto da država radi svoj posao, mi stojimo u Beču. Svako ima pravo na svoj život, ali niko nema pravo da ga otme, da siluje, zarobi i baci u kanalizaciju. To je samo primjer fašizma koji ubija one koji ne misle kao oni”, prenosi BUKA.

 

alt

 

Prisutnima su se u nastavku obratili i drugi učesnici “Pravde za Davida”, a održana je i panel diskusija posvećena protestima kao demokratskom sredstvu koja je, kako su kazali iz udruženja, omogućila učesnicima da se bliže informišu o značaju protesta koji su vođeni u Banjoj Luci, represiji vlasti u cilju gušenja slobode mirnog okupljanja i slobode izražavanja, a sve radi prikrivanje odgovornosti vlasti.

 

alt

 

Grupa Pravda za Davida već 535 dana protestuje u Banjoj Luci tražeći odgovor na pitanje “Ko je ubio Davida?”. Istraga o ovom slučaju tapka u mjestu, a odgovorni do danas nisu uhapšeni.

DRAGIČEVIĆ NA SKUPU U BEČU: “FAŠISTI UBIJAJU one koji ne misle kao oni, imaš sve dokaze, ali…”

| FOTO/VIDEO, Slider, Vijesti |
About The Author
-