Gotovo 20 dana od pokušaja samoubista Pere Gudelja, a o ovome niko ne priča!

Poznati bosanskohercegovački privrednik, harmonikaš i humanista Pero Gudelj (60) se oporavlja u sarajevskoj bolnici.

 

 

Prema najnovijim informacijama iz Univerzitetskog kliničkog centra na sarajevskom Koševu, njegovo stanje je stabilno. Pod kontrolom je doktora, koji su sada optimističniji kada su u pitanju medicinske prognoze, piše Doznajemo.

 

– On je budan i svjestan je situacije oko sebe – kazao je izvor na koji se poziva bosanskohercegovačko izdanje zagrebačkog Večernjeg lista.

 

No, o jednom podatku iz zdravstvenog kartona Pere Gudelja niko ne želi da govori.

 

Postavlja se  ključno pitanje kada je riječ o prognozama Gudeljevog oporavka kako bi se on mogao dalje psihički nositi, sa očito teškim bremenom kojeg je nosio na leđima.

 

Naime, sasvim je jasno da je ovog, mnogi kažu, dobrog čovjeka, nešto jako teško pritiskalo dok se odlučio povući obarač prema sebi. Špekulisalo se svašta o razlozima, ne bismo ih na ovom mjestu ponavljali, no ljudi iz njegove blizine su posvjedočili da je dugo prije nesreće bilo znakova koji su upućivali na ono što bi se moglo dogoditi. Počesto, pogled bi mu otišao “u prazno”… očito, na umu mu je bilo nešto što nije želio ili mogao podijeliti sa drugima.

 

Za više članaka o Peri Gudelju kliknite OVDJE

 

Svi se nadaju da bi nakon ove drame, stvari mogle krenuti u drugom smjeru – da karakterom čovjeka koji je bio poznat kao dobričina i veseljak ponovo počnu dominirati ove emocije.

 

Inače, Pero Gudelj je, uprkos bogatstvu koje je stekao nije se bahatio, niti se umrljao tokom nacionalističkog ludila koje je zahvatilo naše prostore. Upravo suprotno.

 

Mnogi upućuju riječi podrške i raspitaju se za njegovo zdravlje.

 

Njegova firma, čak i dok se vlasnik i osnivač borio za život, obradovalo je Bosance i Hercegovce. Pomogla je da se riješe finansijski problemi oko nastupa “zlatnih” bh. kadeta na nedavnom košarkaškom Euru.

Gotovo 20 dana od pokušaja samoubista Pere Gudelja, a o ovome niko ne priča!

About The Author
-