Krik Muriza Memića kroz jecaj: Nisam kukavica i ne žalim umrijeti! Jedva čekam da se sastanem sa mojim Dženanom!

Sanjao sam sinoć Dženana, pita me: “Jaro što te to nema?” Uskoro ću doći, ja ću ovo završiti sigurno. Dženan je ubijen, znam ime ubice, ali ga nikad neću reći. Pitajte advokata zašto – poručio je na današnjem skupu otac Dženana Memića…

 

 

Ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu u popodnevnim satima, tačnije od 18 sati održavaju se protesti porodice ubijenog mladića Dženana Memića. Ovi protesti svojevrsna su reakcija porodice Memić nakon što je Vrhovni sud FBiH prihvatio žalbu Tužilaštva KS na oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su se teretili za “izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja”.

 

Ispred Pozorišta je nekoliko stotina građana koji daju podršku porodici u njenoj borbi za pravdu. Okupljeni uzvikuju “Pravda za Davida”, “Parvda za Dženana”, “Pravda za svu našu djecu”, javlja agencija Patria.

 

– Već 18. put ukazujem na kriminal. Saobraćajna nesreća se nije desila. Dalida Burzić je kriminalac, Ševal Kovačević je kriminalac! Ustavni sud, Vrhovni sud. Kome više šta reći, oni ne odustaju, ali ne odustajem ni ja idemo do kraja. Sanjao sam sinoć Dženana, pita me: “Jaro što te to nema?” Uskoro ću doći, ja ću ovo završiti sigurno. Dženan je ubijen, znam ime ubice, ali ga nikad neću reći. Pitajte advokata zašto. Nek’ to urade institucije i Dalida Burzić. Ja ću preuzeti pravdu u svoje ruke, meni nije žao umrijeti, jedva čekam da se sastanem sa Dženanom – poručio je Muriz Memić, otac ubijenog Dženana.

 

Kada je riječ o nastupajućem utorku i ponovljenom suđenju Memić kaže:

 

– Sve na početak, zašto. I baš za saobraćajnu nesreću koje nema. Ja dajem svoje imanje, imanje brata i Feraget Ifeta da demantuje doktora Kulovićakoji je kazao da nije bilo nesreće. Ja želim da kroz zakone i dokaze koje sam im dao urade posao. Znamo istinu, ne možemo je sakriti. Nisam kukavica, nek ove kukavice izađu pred mene. Ja se nikoga ne bojim i ne žalim umrijeti – dodaje Memić.

 

Iako su, kako kaže, druge strake u finalu na Vrhovnom sudu odradile posao, i dalje smatra da je SDA uradila najveći dio „posla“ da zataška ova slučaj.

 

Na proteste su došli i članovi grupe Pravda za Davida kao i majka ubijenog Davida DragičevićaSuzana Radanović. I otac nastradale Selme AgićAmir, je na protestima.

 

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana, kazala je kroz suze da je Dženan ljubav i simbol otpora i borbe.

 

– Ovo nije samo borba moje porodice, već borba za prava svih porodica. Ovo nije slučaj Memić, već mrlja ove države – kazala je Arijana zahvaljujući svim prisutnim na podršci.

 

Ona je pozvala prisutne da dođe u utorak na suđenje i pokažu da je svima stalo do pravde i Dženana iako su prošle tri godine.

 

Arijana Memić pozvala je Ružicu Jukić, potpredsjednicu VSTV-a, da podnese ostavku. A Tužilaštvo BiH da otvori istragu.

 

– Od Gordane očekujemo da uradi ono što po zakonu mora, nema smetnji da Tužilaštvo BiH provede istragu o tome ko je skrivao ubice mog brata – kazala je Arijana.

 

Više fotografija pogledajte ovdje.

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Krik Muriza Memića kroz jecaj: Nisam kukavica i ne žalim umrijeti! Jedva čekam da se sastanem sa mojim Dženanom!

About The Author
-