LETJELE FLAŠE U MOSTARU: RADNICI ZASULI ČOVIĆEV AUTOMOBIL, POVRIJEĐENA RADNICA

Nakon sastanka predstavnika radnika Aluminija u zgradi HDZ-a u Mostaru, Dragan Čović je pod pratnjom u automobilu izašao iz zgrada, a onda se dogodio incident u kojem je povrijeđeno nekoliko osoba, dok su dvije privedene. 

 

 

Više od hiljadu demonstranata počeli su skandidati “Dragane, lopove”, a prema automobilu u kojem se nalazio predsjednik HDZ-a Dragan Čović poletjele su boce i drugi predmeti.

 

Vozilo u kojem se nalazio brzo je napustio prostor ispred stranačke zgrade, a tokom incidenta povrijeđeno je nekoliko osoba. Vozilo u kojem se nalazio brzo je napustio prostor ispred stranačke zgrade, a tokom incidenta povrijeđeno je nekoliko osoba.

 

 

Kako se saznaje dvije su osobe privedene zbog napada na policijske službenike. Ispred zgrade HDZ-a atmosfera je veoma napeta, a radnici su poručili da se neće uputiti ka zgradi Aluminija gdje će biti održan novi sastanak o sudbini ovog preduzeća, već će čekati Dragana Čovića da im on sam saopći detalje i zaključke, piše Klix.

 

– Vidjet ćemo hoće li biti ispunjena obećanja. Ili ćemo se vratiti na staro ili će se krenuti ka rješavanju problema. Mi smo za ponovno pokretanje proizvodnje. To zahtijeva finansijska sredstva, ali još ne znamo u kojim količinama. Pokušat ćemo sve da ne dođe do stečaja – rekao je Romeo Biokšić. 

 

Radnici su danas poručili da neće dopustiti da Aluminij ode u stečaj jer bi to značio definitivan kraj.

 

Oni žele nastavak rada, iako to znači izdvajanje enormne količine novca za ponovo pokretanje proizvodnje.

LETJELE FLAŠE U MOSTARU: RADNICI ZASULI ČOVIĆEV AUTOMOBIL, POVRIJEĐENA RADNICA

About The Author
-