METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJE, VEČERAS NAGLA PROMJENA: Evo gdje će biti najgore, PRIPREMITE SE

Nakon ranog proljeća, zima je ipak pokazala da još uvijek vlada. Tako od jutros u većem dijelu BiH pada snijeg. Temperature su pale za 15 stepeni u odnosu na ranijih desetak dana.

 

 

Posebno velike padavine zabilježene su u Krajini.

 

snijeg1

 

Sutra u Bosni veći dio dana bit će pretežno oblačno vrijeme. Prije podne većinom slaba susnježica ili slab snijeg. Bez padavina na području sjevera Bosne. U večernjim satima u Bosni smanjenje oblačnosti. U Hercegovini u jutarnjim satima snijeg ili susnježica u sjevernim i istočnim područjima, na jugu kiša. Sredinom dana u većem dijelu Hercegovine razvedravanje, osim u sjevernim područjima. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h. Krajem dana bura će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni.

 

snijeg2

snijeg3

 

Za srijedu meteorolozi najavljuju da se prije podne očekuje novo naoblačenje sa zapada koje će usloviti nove padavine tokom noći na četvrtak. U nizinama kiša. Susnježica ili snijeg se prognoziraju iznad 500 metara nadmorske visine. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i -1, na jugu zemlje do 2. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12 stepeni.

 

snijeg1

 

U četvrtak će u našoj zemlji preovladavti pretežno oblačno vrijeme. Padavine većinom prije podne. U nizinama kiša. Susnježica ili snijeg se prognoziraju iznad 500 metara nadmorske visine. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima slabih padavina još može biti u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 3, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje do 10 stepeni.Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje nas i posljednjeg radnog dana u ovoj sedmici.

 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -4 i 1, na jugu zemlje do 4. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14 stepeni.

METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJE, VEČERAS NAGLA PROMJENA: Evo gdje će biti najgore, PRIPREMITE SE

About The Author
-