MILANOVIĆ OŠTRO NAPAO GRABAR-KITAROVIĆ: “Kolinda radi u dogovoru s beogradskim čaršijskim nacionalistima”

Kandidat za predsjednika Hrvatske (SDP) Zoran Milanović ocijenio je danas da se suđenje njegovom bivšem predstojniku kabineta Tomislavu Sauchi u tzv. aferi Dnevnice neće negativno odraziti na njegovu kampanju, te je napao aktuelnu predsjednicu zbog “dogovora s beogradskom čaršijom”

 

 

“I nije mi drago zbog tog suđenja, ali neće se negativno odraziti jer bi se već odrazilo. Tu je sve poznato, osim ključne stvari koja se mora utvrditi – ko je odgovoran za krađu novca”, rekao je Milanović novinarima u sklopu predizborne posjete otoku Korčuli.

 

Također je izrazio žaljenje zbog ulaska njegovih bivših ministara Milanke Opačić i Siniše Varge u stranku Milana Bandića.

 

“Žao mi je zbog toga. Trebali bi vratiti mandat. Ne odlučujem o tome, to je njihova sudbina i obraz, ne moj. Ovo je borba za dušu Hrvatske i vidim se kao jedan od čelnih boraca”, poručio je.

 

Napao je aktuelnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da djeluje “u dogovoru s Beogradom i malim čaršijskim nacionalistima koji su terorizirali ove prostore zadnjih sto godina”, te je poručio da će, kada njega izaberu za predsjednika, odnosi s Beogradom biti “drukčiji, normalniji, otvoreniji i kritičniji”.

 

Istakao je da će se boriti za hrvatske interese, kao što se borio 2015. za vrijeme izbjegličke krize te je osudio Grabar-Kitarović jer se tada “družila i imala razumijevanja za žicare što postavljaju bodljikave žice i što se grlila s Vučićem i Orbanom”.

 

“To nisu prijatelji. Ne kažem da su neprijatelji, ali su ljudi koji rade protiv naših interesa i ljudskih i Božjih zakona”, dodao je Milanović.

 

Kritiziranje aktuelne predsjednice nastavio je komentirajući slučaj predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca jer nakon što se odnos vlade i SDSS-a smirio – “eto nje” s optužbom da se Pupovac bavi političkim ucjenama.

 

“Vjerovatno u dogovoru s Vučićem ljude huškaju da nema mira. Pupovac je rekao što je rekao, a ona mu prijeti zato što ne može drugačije. Nema svojstava, sadržaja, integriteta, osim konstantnog huškanja jednih na druge – Srbe na Hrvate, Hrvate na Srbe”, dodaje Milanović, prenosi Index.hr.

(Vijesti.ba)

MILANOVIĆ OŠTRO NAPAO GRABAR-KITAROVIĆ: “Kolinda radi u dogovoru s beogradskim čaršijskim nacionalistima”

About The Author
-