Uroš Mikić (22), osumnjičen da je za vikend automobilom usmrtio Marka Jovanovića (31) i pobjegao, sa majkom se vratio na mjesto nesreće i gledao uviđaj!

 

uros-mikic

– Osumnjičeni Mikić je poslije gaženja Jovanovića pozvao majku, koja je po njega došla pikapom, a “golf” kojim je usmrtio mladića ostavili su na jednom parkingu. Koliko je bio bezobziran, govori i to da se sa majkom vratio na mjesto nesreće, navodno da bi video koliko je tragova ostavio i kakve su šanse da ga policija identifikuje i uhapsi – kaže izvor Blica iz istrage.

Do sada je utvrđeno da je Uroš Mikić “golf 2” uzeo od očuha, koji inače radi na jednom auto-otpadu u Železniku. To vozilo očuh je kupio od žene iz Smederevske Palanke i još je imalo registraciju ”SP”. Mikić je u petak uveče divljao, čak je Ibarskom magistralom vozio u suprotnom smjeru.

– Brzinom većom od 120 kilometara na sat vozio je kada je na Vidikovcu udario u Marka Jovanovića. O silini udarac svjedoči i to što je mladić koji je imao devedesetak kilograma letio dva metra uvis i pao na šoferšajbu parkirane “škode fabije” udaljene četiri metra. Preminuo je odmah, a Mikić je pobjegao ne osvrnuvši se – kaže sagovornik iz istrage.

Mikić koji već ima dosije zbog droge i razbojništava na saslušanju je sve priznao, ali nije rekao gdje je “golf” kojim je usmrtio Jovanovića. Utvrđeno je i da nema vozačku dozvolu.

Policija je jutros u šumi u Železniku pronašla tamno sivi “golf” kojim je Mikić izazvao tešku nesreću. Automobilu su isječeni šasija i tablice.

Iako je pomagala sinu u pokušaju da prikrije zločin i da pobjegne policiji, Mikićeva majka vjerovatno neće odgovarati jer mu je najbliži srodnik. U međuvremenu provjerava se uloga Mikićevog očuha u prikrivanju zločina.

– Pročitala sam u novinama da Uroš ima očuha. I moj Marko u tim godinama nije imao oca, ali je imao očuha Peđu, koji nije vikao, već je znao kako da mu na pravi način objasni životne stvari – rekla je Branka, majka poginulog Jovanovića.

Marko će, napominje njegova majka, biti sahranjen u petak, 8. maja, na groblju Orlovača.

– Tada je pravoslavni praznik Markovdan. Sudbina je da će biti sahranjen na svoj imendan – kaže Branka.

golf-2

 

Doznajemo/Kokodix.com

MORBIDNO: Beograđanin (22) autom usmrtio mladića i pobjegao, a onda se vratio i kriomice posmatrao uviđaj!

| Crna hronika, FOTO, Vijesti |
About The Author
-