NEVJEROVATNO, ALI ISTINITO: Radnik greškom uplatio tiket, pa na lutriji osvojio 47 miliona dolara, ovo su njegovi sretni brojevi…

Jedan radnik u Melbournu u Australiji osvojio je 46,6 miliona dolara na lutriji nakon što je greškom uplatio dva tiketa sa istim brojevima, piše “Daily mail”

 

 

Muškarac je uplatio jedan tiket u Saint Albansu, a onda slučajno još jedan sa istim brojevima na drugom prodajnom mjestu.

 

Svaki tiket pojedinačno donio mu je dobitak od 23,3 miliona dolara, a jackpot je bio toliki jer ga niko nije dobio posljednjih 50 dana.

 

Još jedan dobitnik osvojio je 23,3 miliona dolara u Hobartu i tek treba da preduzme dobitak.

 

U slučaju da je muškarac uplatio jedan tiket umjesto dva, nagrada bi bila podijeljena između dva igrača i svaki bi dobio po 35 miliona.

 

Međutim, pošto je jedan igrač uplatio dva tiketa, nagrada je podijeljena na tri dijela i to tako da je sretni dvostruki kupac dobio dvije trećine jackpota, odnosno 46,6 miliona dolara.

 

Dobitna kombinacija bila je 12, 28, 24, 29, 9, 18 i 25, a dodatni brojevi 13 i 31.

 

Muškarac koji je uplatio dva tiketa rekao je da igra iste brojeve 30 godina i da je moguće da će sada da razmisli da se penzioniše, kupi novu kuću, a možda sa porodicom ode na odmor, prenose Agencije.

NEVJEROVATNO, ALI ISTINITO: Radnik greškom uplatio tiket, pa na lutriji osvojio 47 miliona dolara, ovo su njegovi sretni brojevi…

| Slider, Šokantno, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-