NIKO MU NIJE POVJEROVAO: Evo šta je Dragan Čović preko posrednika obećao radnicima Aluminija

Nakon sastanka s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem, predstavnici sindikata Aluminija novinare i svoje kolege radnike izvjestili su o čemu se razgovaralo na sastanku.

 

 

Predstavnik Neovisnog sindikata Aluminija Pero Gudelj kazao je kako im je obećana uplata doprinosa za proteklih 16, plus 4 mjeseca. Rekli su i kako ih je Čović pitao žele li nastaviti raditi i da se proizvodnja u Aluminiju ponovo pokrene, na što su oni odgovorili potvrdno. Kazali su i kako ne  žele otvaranje stečajnog postupka jer bi to, po njihovom mišljenju bio kraj Aluminija.

 

Predsjednik Sindikata Romeo Biokšić rekao je kako će se ići u pregovore s bankama oko kreditnih zaduženja radnika. Rekli su kako sada odlaze na sastanak  s predstavnicima Vlade FBiH, malih dioničara i uprave u Aluminij.Detaljnije pogledajte u video izvještaju HMS-a.

 

 

Inače, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović stigao je pred zgradu strenke u mostarskoj ulici Kneza Domagoja, ispred koje se nalazilo nekoliko stotina radnika Aluminija, u kojem je jučer iza ponoći prekinuta proizvodnja. Dočekan je burno uz zvižduke i  uzvikivanje “lopove, lopove” i “izdaja, izdaja”. Očekivalo se da će se Čović obratiti nezadovoljnim radnicima, no od je izbjegao susret a kasnije se sastao s predstavicima sindkanih organizacija.

 

Dvije osobe privedene su nakon izgreda i obračuna s policijom na protestu radnika Aluminija ispred zgrade HDZ-a BiH u Mostaru.

 

Prilikom izlaska Dragana Covica iz centrale HDZ-a radnici su bacili na desetine flaš, a nekoliko njih je pogodilo automobil kojim se odvezao lider HDZ-a.

 

NIKO MU NIJE POVJEROVAO: Evo šta je Dragan Čović preko posrednika obećao radnicima Aluminija

| Bosna i Hercegovina, FOTO/VIDEO, Slider, Vijesti |
About The Author
-