Pobjegla od oca i skrivala se 2452 dana u štaglju 20 metara dalje.

Jesu li svi osim oca znali gdje se Marica skriva? Čuvao je sve njezine dokumente i odjeću.

 

Uključili su termovizijske kamere i krenuli “snimati” drveni štagalj i njegovu okolicu.

Nisu željeli ništa prepustiti slučaju. Jer Marica Krlin (39) iz kuće svojih roditelja nestala je sada već davne 2010. godine.

Tog 8. kolovoza u Čegljima pokraj Jastrebarskog bilo je izrazito vruće čak i za to doba godine, ali ni to ni činjenica da je bila nedjelja Maričine roditelje – oca Imbu Krlina i maćehu Anu – nije spriječilo da odu na rad u polje.

Čekala skrivena u kukuruzu Kada su se vratili, Marice više nije bilo.

Pretražili su sve, ali nisu uspjeli doznati kamo je nestala najmlađa od tri kćeri. Kako kazuje njezin otac Imbro, već su se bili pomirili da je možda i preminula.

I onda se ovog utorka u rano ujutro u njihovu selu pojavila policija.

Okupili su se pred drvenim štagljem koji se nalazi jedva dvadesetak metara od njihove kuće.

Termovizijskom kamerom utvrdili su da je u kući jedna osoba – bila je u poluležećem položaju i izgledalo je kao da u ruci drži novine ili štogod slično i čita.

U maloj drvarnici naslonjenoj na štagalj bila je još jedna osoba koja je u tom trenutku cijepala drva. Ispostavilo se da je prva osoba upravo Marica Krlin, koja se sve od tog 8. kolovoza prije sedam godina službeno vodila kao nestala.

Druga osoba bio je vlasnik trošnog štaglja, 70-godišnji Ivan Krlin, kod kojeg je, kako nam je sam kazao, Marica cijelo vrijeme svojevoljno živjela.

– Tu nedjelju prije sedam let je došla do mene i rekla mi da ne želi više živjeti s ocem i da mora nekamo pobjeći. Želio sam joj pomoći pa sam ponudio da dođe k meni.

Dogovorili smo se da će se, nakon što joj roditelji odu od kuće, sakriti u kuruzu tu kod mog štaglja i onda pričekati da padne noć, nakon čega ću je pustiti u sobu – govori nam Ivan Krlin istodobno nam pokazujući sobičak veličine “tri s dva” metra iz kojeg Marica od trenutka kada je pod okriljem noći kročila u njega nije izašla idućih sedam godina, sve do ovog utorka

Marica i Ivan proveli su zajedno točno 2452 dana dijeleći ono malo što je Ivan imao – jedan krevet, peć na drva, nekoliko komada posuđa i mali drveni stol.

Živjeli su od 920 kuna koliko je mjesečno primao. I tko zna do kada bi Marica Krlin odbijala izaći iz tog sobička te se vodila kao nestala osoba da prije desetak dana jedan mještanin Čegalja iz štaglja nije čuo ženski glas.

Pomislio je da bi to možda mogla biti upravo davno nestala Marica te je sve odlučio prijaviti policiji.

Iako zvuči nevjerojatno da nitko od sumještana nije znao gdje je Marica, svi su tvrdili upravo to – da nisu imali pojma da je godinama živjela kod Ivana Krlina.

Imbro Krlin godinama je čuvao sve dokumente koje je njegova kći ostavila nakon što je pobjegla od kuće.

Sobu koju je, kako je rekao, posebno za nju sagradio na prvom katu kuće pospremao je i čistio gotovo svakog tjedna, svu njezinu odjeću čuvao je u ormarima i odbijao je baciti.

Nikome nije dao da prespava u sobi jer se nadao da će je jednog dana pronaći.

Pobjegla od oca i skrivala se 2452 dana u štaglju 20 metara dalje.

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-