‘Pozivamo organizatore da odustanu od Povorke ponosa, jer je u suprotnosti s tradicijom i vjerom’

Imajući u vidu kompleksnost bosanskohercegovačkog društva i moguće sigurnosne implikacije u vezi s održavanjem najavljene manifestacije, iz Naroda i pravde još jednom pozivaju organizatore da odustanu od organizovanja najavljenog događaja, saopćeno je iz Naroda i pravde…

 

 

Iz Naroda i pravde pozivaju organizatore da još jednom “preispitaju namjeru i potrebu organiziranja prve bosanskohercegovačke povorke ponosa koja je zakazana za septembar u Sarajevu”.

 

 

U Narodu i pravdi smatraju da u “ionako uzavreloj političkoj situaciji u BiH, bilo kakva eskalacija može izazvati negativne posljedice”.

 

 

– Zalažemo se za vladavinu prava, toleranciju i suživot svih različitosti, ali se protivimo organizovanju manifestacija koje neće popraviti, već mogu pogoršati ukupnu sigurnosnu situaciju u Sarajevu i šire. Ne negirajući prava svakog pojedinca na slobodu u svakom smislu, pozivamo organizatore povorke da vode računa o činjenici kako je velika većina građana Sarajeva protiv povorke, jer su u suprotnosti s tradicionalnim vrijednostima i njihovim vjerskim osjećanjima. Pozivamo organizatore povorke da vode računa i o činjenici da je sloboda čovjeka ograničena slobodom i pravima drugog čovjeka – kaže Ibrahim Kerla, član rukovodstva Naroda i pravde.

 

 

– Imajući u vidu kompleksnost bosanskohercegovačkog društva i moguće sigurnosne implikacije u vezi s održavanjem najavljene manifestacije, iz Naroda i pravde još jednom pozivaju organizatore da odustanu od organizovanja najavljenog događaja, a sve nadležne sigurnosne agencije od nivoa kantona do nivoa države, uključujući i OSA-u, pozivaju da maksimalno odgovorno urade procjenu stanja sigurnosti u svjetlu održavanja manifestacije, te moguće implikacije na ukupnu sigurnosnu situaciju – saopćeno je iz Naroda i pravde.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

‘Pozivamo organizatore da odustanu od Povorke ponosa, jer je u suprotnosti s tradicijom i vjerom’

| Bosna i Hercegovina, Sarajevo, Slider, Vijesti |
About The Author
-