Prijeti joj diskvalifikacija: Kazna za takmičarku iz Armenije na Eurosongu (VIDEO)

Zvaničnici Eurosonga osudili su takmičarku Armenije koja je tokom svog nastupa na takmičenju u Stokholmu mahala zastavom sporne azerbejdžanske oblasti Nagorno-Karabah. Armenska pjevačica Iveta Mukuchyan mahala je tom zastavom tokom prve  kvalifikacione večeri.

 

 

Oblast Nagorno-Karabah većinski naseljena Armenima u sastavu je Azerbejdžana, ali je pod kontrolom armenskih separatista. Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja je organizator Eurosonga, jučer je nazvala ovaj incident “ozbiljnim kršenjem” njene zabrane svih političkih poruka na takmičenju. EBU je navela da će jermenska javna televizija biti kažnjena, a kako, biće kasnije objavljeno, piše portal Radiokameleon.ba.

 

Navodi sa da “svako dalje kršenje propisa Pjesme Eurovizije 2016. može da dovede do diskvalifikacije sa ovogodišnjeg takmičenja ili s budućih takmičenja”.

 

Takmičari iz Armenije i iz Azerbejdžana kvalifikovali su se za finalno veče Eurosonga u subotu. Organizatori Eurosonga ranije su objavili da su na ovogodišnjem takmičenju za pjesmu Eurovizije zbranjene zastave ISIL.a, Krima, Republike Donjeck, Palestine, Nagorno-Karabaha, Baskije, Sjevernog Kipra i Kosova.

 

Pored navedenih zastava koje su objavljene na sajtu Eurosonga uz fotografije, u salu neće biti moguće ni da se unesu zastave i transparenti sa političkim ili vjerskim porukama koje organizator smatra neprimjerenim.

 

Prijeti joj diskvalifikacija: Kazna za takmičarku iz Armenije na Eurosongu (VIDEO)

| Magazin, Slider, VIDEO, Vijesti |
About The Author
-