SAD ĆE SIROMAŠNIM ODBIJATI VIZE: “Neka se pobrinu sami za sebe”

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa objavila je u ponedjeljak novu mjeru koja će pogoditi stotine tisuća podnositelja zahtjeva za vizu i za trajno prebivalište zbog toga što su siromašni.

 

 

Dugo očekivana mjera, koju je pogurao Trumpov vodeći protuimigracijski savjetnik Stephen Miller, stupa na snagu 15. listopada.

 

Mjerom će se odbijati zahtjevi za trajnu ili privremenu vizu zbog neispunjavanja dohodovnih standarda ili primanja socijalne pomoći, bonova za hranu, stanovanja u državnim ustanovama ili zdravstvene usluge Medicaida.

 

Takva bi promjena trebala osigurati da se imigranti “pobrinu sami za sebe” te da “ne ovise o javnim resursima kako bi zadovoljili svoje potrebe, već da se oslanjaju na vlastite mogućnosti, kao i na resurse članova obitelji, sponzora i privatnih organizacija”, navodi se u obavijesti objavljenoj u Federalnom registru.

 

“Poanta je kretati se prema staroj američkoj vrijednosti, samodostatnosti”, rekao je u ponedjeljak Ken Cuccinelli, vršitelj dužnosti ravnatelja američke službe za državljanstvo i imigraciju, u intervjuu za Fox News.

 

“To će također dugoročno zaštititi porezne obveznike osiguravanjem da doseljenici ne postanu javni teret, već da mogu stajati na vlastitim nogama, kao što su to činili imigranti prijašnjih godina”, dodao je Cuccinelli.

 

Najdrastičnija odluka

 

Stručnjaci smatraju da bi ova promjena pravila o naknadama mogla biti najdrastičnija od svih Trumpovih imigracijskih politika.

 

Prema istraživanju Migration Instituta, novim pravilom bi odbijenicu moglo dobiti više od polovice svih podnositelja zahtjeva za zelenu kartu. U 2016. godini odobreno je oko 800.000 takvih useljeničkih karti.

 

Nova mjera je dio napora predsjednika Donalda Trumpa da suzbije legalne i ilegalne imigracije, što si je postavio kao kamen temeljac svog predsjedništva.

SAD ĆE SIROMAŠNIM ODBIJATI VIZE: “Neka se pobrinu sami za sebe”

| Geopolitičke analize, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-