SIPA uhapsila muškarca kod kojeg je pronađeno 20.500 KM krivotvorenog novca

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (17.11.2015. godine) na području Bosanske Krupe pretresli putničko motorno vozilo koje koristi osoba inicijala V.V. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 205. KZ BiH „Krivotvorenje novca“

 

Pretresom putničkog motornog vozila pronađeno je i privremeno oduzeto 20.500 KM u apoenima od 100 KM, za koje se sumnja da su krivotvorene, saopćeno je iz SIPA-e.

 

Policijski službenici SIPA-e pretresli su i porodičnu kuću i prateće objekte koje koristi navedena osoba na području općine Bužim, kojom prilikom je pronađen dodatni dokazni materijal.

 

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

 

Osoba inicijala V.V. lišena je slobode i bit će privedena u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e Banja Luci, gdje se kriminalistički obraditi nakon čega će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

 

SIPA uhapsila muškarca kod kojeg je pronađeno 20.500 KM krivotvorenog novca

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-