ŠPRAJC BRUTALNO SPUSTIO KOLINDI: „Ne treba čuditi ako njeno sjeme zla procvate u nekoj usijanoj glavi i slomi se…“ (VIDEO)

Zoran Šprajc, televizijski voditelj RTL Direkta, dao je u srijedu navečer zanimljiv komentar o predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović i njezinom pismu koje je uputila javnosti i u kojemu komentira rastuću nesnošljivost i netoleranciju prema etničkim i drugim manjinama u Hrvatskoj

 

 

Šprajcov komentar prenosimo u cijelosti:

 

‘Dakle, predsjednica Republike na rastuću nesnošljivost i netoleranciju prema etničkim i drugim manjinama u Hrvatskoj, na koju je upozorava legitimni predstavnik jedne od tih manjina, možda opravdano, a možda i ne, ali u ovom slučaju to je nebitno, jer je Miloradu Pupovcu u krajnjoj liniji to i posao, zapravo, odgovara kako nije ni njoj lako jer je i ona osjetila nesnošljivost jer ju je, pazite sad, “kao kandidata najveće hrvatske političke stranke i Hrvaticu povrijedila izjava čelnika druge najveće političke stranke, također Hrvata, koji je rekao: ili mi ili oni”. Ili mi Hrvati, ili oni Hrvati.

 

Svatko s imalo političke pismenosti, kulture i etike bi lako mogao zaključiti da je predsjednica prolupala lončiće i u istom loncu zamiješala prava nacionalnih manjina i pravo na legitimni i demokratski politički sukob različitih političkih opcija nacionalne većine.

Međutim, izgleda da je Kolinda Grabar-Kitarović samo upala u lonac koji joj je zamiješao Miroslav Škoro i prihvatila izazov da svoju predsjedničku kampanju vodi preko leđa legitimnog predstavnika jedne nacionalne manjine.

 

, čak je i Miroslav Škoro imao dovoljno političke mudrosti pa nije personalizirao svoju političku metu i prozvao Milorada Pupovca zlonamjernim Srbinom koji šteti Hrvatskoj, kako to jasno u svom javnom pismu aludira predsjednica Republike. A kada takva konstrukcija dolazi iz samog državnog vrha, s najviše političke adrese koja treba voditi brigu ne samo o ustavnom poretku nego i o demokratskoj kulturi i smirivanju tenzija, ne treba čuditi ako i njeno sjeme zla ponovo procvate u nekoj usijanoj glavi i slomi se na nečijim leđima.

 

U ovom slučaju, na leđima Milorada Pupovca. Zato bi makar minimum političke kulture tražio da predsjednica Republike iduća tri mjeseca svoja politička pisma ne kiti zaglavljem i insignijama Ureda predsjednika, nego zaglavljem svog izbornog stožera u kojem komotno mogu stajati lonac i poklopac tako da znamo iz koje kuhinje dolazi.’

 

Pogledajte video:

 

ŠPRAJC BRUTALNO SPUSTIO KOLINDI: „Ne treba čuditi ako njeno sjeme zla procvate u nekoj usijanoj glavi i slomi se…“ (VIDEO)

About The Author
-