U Sarajevu pretučen Aziz Tafro: Autor knjige o zločinima nad Bošnjacima u Tesliću teško povrijeđen

Opasno je istraživati ratne zločine. Ja sam to na svojoj koži iskusio ovih dana u Sarajevu, napisao je Aziz Tafro, autor nekoliko knjiga koje govore o ratnim zločinima, a ova rečenica napisana je nakon što je Tafro pretučen u Sarajevu.

 

Po izlasku iz tržnog centra pita me mladić kakve knjige pišem o Tesliću. Odgovorio sam da istražujem ratne zločine nakon čeka je uslijedio silovit napad. Nakog gubljenja svijesti i ko zna čega sve ne, građani su me odbranili i ja i supruga smo uspjeli pobjeći do automobila i tek što sam upalio automobil da bježim napadač je otvorio vrata automobila i tada je uslijedio novi napad udrarci nogama u glavu, izvlačenje iz automobila. Prema karakteru napada napadač je imao namjeru da me ubije – istakao je Tafro.

No, Tafro ne misli odsutajati te poručuje:

– Glavu gore! Nema straha, Aziz Tafro će istraživati ratne zločine do kraja života – poručio je Tafro na društvenim mrežema.

Ovaj zločin se desio krajem prošlog mjeseca, tačnije 24.novembra u popodnevnim satima, kada je u Sarajevu teško pretučen Aziz Tafro, a policija traga za napadačem. Napadnut je Tafro  istraživač genocida nad Bošnjacima i autor nekoliko knjiga o agresiji na Bosnu i Hercegovinu (“Ruski i grčki plaćenici u ratu u BiH“ i “Ratni zločini u Tesliću”).

U Sarajevu pretučen Aziz Tafro: Autor knjige o zločinima nad Bošnjacima u Tesliću teško povrijeđen

About The Author
-