U STRAHU SU VELIKE OČI; DAČIĆ POTPUNO PROMIJENIO PLOČU: “Radujem se što će Hrvatska predsjedati EU-om, mi smo svi naši“

Srbija se raduje hrvatskom predsjedanju Europskom unijom u prvoj polovici 2020. i od tog predsjedanja puno očekuje, izjavio je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić na skupu u Poznanu.

 

 

“Srbija se raduje i dosta očekuje od predsjedavanja Hrvatske EU-om. Mi smo ovde svi naši i nama je interes da jedni druge pomažemo. Zato mislim da je važno da predsjedavanje Hrvatske bude u skladu s interesima cijele regije”, prenose beogradski mediji Dačićevu izjavu iz Poznana, gdje sudjeluje na samitu država zapadnog Balkana i EU-a, organiziranom u okviru Berlinskog procesa, prenosi Hina.

 

Dačić je, kako se navodi, “čestitao i hrvatskoj ministrici vanjskih i europskih poslova Mariji Pejčinović Burić izbor za glavnu tajnicu Vijeća Europe”, navodeći da je i ta dužnost “veoma važno mjesto za regiju”.

 

Kaže kako su sve zemlje u regiji prijateljske

 

Dačićeva je poruka kako Srbija drži da su sve zemlje u regiji prijateljske, da imaju iste probleme, te da se nijedna ne bi trebala radovati neuspjesima neke druge, uz sugestiju da se države regije trebaju uzajamno podržavati.

 

“Netko će reći da je to nova Jugoslavija, ali ja ne pričam o tome, govorim da imamo zajedničke interese i da bi bilo bolje da o tome javno govorimo, nego da u raznim čekaonicama svi isto mislimo, a niko ne smije reći”, rekao je Dačić beogradskim medijima.

 

Dačić je rekao kako Srbiji nije u interesu da bilo gdje ima sukoba te naglasio kako je potreban mir u regiji.

 

U STRAHU SU VELIKE OČI; DAČIĆ POTPUNO PROMIJENIO PLOČU: “Radujem se što će Hrvatska predsjedati EU-om, mi smo svi naši“

About The Author
-