UJUTRU KADA JE DOŠAO U BOLNICU, BILA JE MRTVA: Mnogi pjevaju ovu pjesmu, a rijetki znaju istinu o njoj

Folk hit “Zmaj”, koji je svojevremeno otpjevala Indira Radić, krije u sebi zaista potresnu životnu priču koja će rasplakati i one “kamenog srca”.

 

 

Iza riječi ove numere krije se tužna životna priča dvoje mladih ljudi, koja se završila tragično. Veoma je potresna i moćna, da su je čak htjeli pretočiti i na filmsko platno.

 

Indira je izvela na jedan veoma emotivan način, jer je znala porijeklo njenih riječi i slušajući je, osjetićete da je otpjevana iz dubine duše, sveg srca. Istinita priča koja je prenesena u tekst ove pjesme, stvorila je pjesmu za sva vremena.

 

Momak i djevojka iz pjesme su se zavoljeli u srednjoj školi. Deset godina zabavljanja rezultiralo je zakazivanjem svadbe. Djevojka je, međutim, tada saznala da ima rak pankreasa u poodmakloj fazi.

 

Vjenčanje je otkazano, a ona je momku napisala pismo u bolnici (od riječi do riječi ove pjesme) i zamolila ga da pročita kad ona umre. On se, međutim, napio to isto veče i otvorio pismo. Ujutru, kada je došao u bolnicu, ona je umrla.

 

Momak je čuvao pismo 15 godina, a onda riješio da ga proda Marini Tucaković. Ona je prvo pjesmu htjela da namijeni Ceci Ražnatović, međutim, numeru je, na kraju, otpjevala Indira.

 

Prvi put o ovome progovorila je Marina Tucaković, vlasnica velikog broja hitova na muzičkoj sceni. Kako kaže, istina je potpuno drugačija.

 

– Svih ovih godina slušala sam brojne legende o pjesmi “Zmaj”, toliko da bi mogao film da se snimi na osnovu ove pjesme. Nema veze ni sa jednim događajem, pogotovo ne sa ovim tragičnim kako se navodi. Pjesma je nastala tako što je Goran Ratković Rale donio kompoziciju koja je mene povukla da napišem tekst. Pjesma je objavljena tek 2003. godine, što je više od deset godina od događaja koji se dogodio kako tvrde. Blage veze sa mozgom nema ta priča. “Znam da je to bila legenda, ali moraću sve da razočaram. Istina je potpuno drugačija, riječi u pjesmi se ne zasnivaju ni na jednom događaju – istakla je Marina.

 

Pogledajte video:

 

 

UJUTRU KADA JE DOŠAO U BOLNICU, BILA JE MRTVA: Mnogi pjevaju ovu pjesmu, a rijetki znaju istinu o njoj

| FOTO/VIDEO, Kolumne, Magazin, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-