Uporedila se sa Desankom Maksimović: Srpske književnice očitale lekciju Kiji Kockar! Kada bude pročitala šta su joj poručile pocrveniće od stida!

 

 

 

 

 

 

 

Nekada se čitala Desanka, a sada se čita Kija Kockar. To je stvarnost. Ući ću u čitanke! Ne možda ovom knjigom, ali vjerujem nekom narednom – lupila je Kija Kockar u jednom intervjuu i ostala živa.

 

 

 

 

 

Čini se da joj je pobjeda u rijaliti programu „Zadruga“ definitivno udarila u glavu, a kako je popularnost stekla zahvaljujući tome što ju je muž prevario, a ne zbog profesije, mnoge čudi da Kija Kockar tako razmišlja.

 

 

No, kako svako čudo traje tri dana, srpske tiražne spisateljice za „Alo!“ kažu da će Kijina slava brzo proći, a da je njena izjava o Desanki Maksimović van svake pameti.

 

 

Na pitanje o nekadašnjoj stjuardesi koja je postala pjevačica i književnica, a onda sebi dala za pravo da se poredi sa Desankom Maksimović, Isidora Bjelica kaže:

 

 

 

– Zaista ništa ne znam o toj djevojci. Ja već deset godina vozim automobil na lizing. Ona me ne zanima da bih je previše komentarisala – rekla je u svom fazonu Bjelica, dok nam je Vesna Dedić rekla:

 

 

 

 

– Glupo je porediti Desanku Maksimović sa bilo kojim drugim piscem, a vrijeme će dokazati kvalitet – rekla je Vesna za „Alo!“ i dodala da će ipak pročitati Kijinu knjigu.

 

 

 

– Daću svoj sud tek kada budem pročitala – rekla je ona.

 

 

Jelena Bačić Alimpić, nekadašnja voditeljka TV „Pink“ i jedna od najtiražnijih srpskih spisateljica, za „Alo!“ kaže da je šokirana izjavom pobkednice „Zadruge“.

 

 

– Držim se one stare da je bitnije ko kaže nego šta kaže, pa je tako i slučaj sa njenom izjavom. Iskrena da budem, ne znam ko je individua, ali ja se poslije osam knjiga koje sam napisala i zvanja profesora književnosti ne bih usudila da izgovorim to što je ona rekla. Desanka Maksimović nikada neće biti prošlost – rekla je Jelena za „Alo!“.

 

 

 

 

Ljiljana Habjanović Đurović, čija je knjiga „So zemlji“ bila jedna od najprodavanijih na ovogodišnjem Sajmu knjiga, za „Alo!“ je kratko rekla:

 

 

 

 

– Molim vas, ja stvarno ne mogu da komentarišem takve stvari. Možemo da pričamo o mojim knjigama, ali o tome zaista ne bih. Ne mogu… – rekla je Ljiljana, dok se sa njom složila i Mirjana Bobić Mojsilović.

 

 

– Meni je to stvarno bez komentara – rekla je kratko ona sa osmijehom.

Uporedila se sa Desankom Maksimović: Srpske književnice očitale lekciju Kiji Kockar! Kada bude pročitala šta su joj poručile pocrveniće od stida!

| FOTO, Magazin, Slider |
About The Author
-