VUČIĆ: MIRNO SE SUPROTSTAVITI FAŠIZMU, NEMOJTE PRIJETITI UČINITE TO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve ljude pristojne Srbije da se mirno, ali odlučno, suprotstave narastajućem fašizmu i retajkunizaciji Srbije.

 

 

Kako je rekao, najbolja prilika za to je da dođu na veliki skup 19. aprila u Beogradu.

 

– Od toga što šutimo nećemo moći da se suprotavimo narastajućem fašizmu i daljoj tajkunizaciji ili retrajkunizaciji Srbije. Najbolji način je da uvijek mirno, dostojanstveno, ali odlučno im se suprotstavimo, a najbolja prilika za to je da im pokažemo to u petak – poručio je Vučić.

 

On je odgovarajući na pitanja novianra rekao da opozicija optužuje vlast za sendviče, za razliku od njih koji se bahate od Aspena do St. Louisa i drugih najskupljih ljetovališta i zimovališta.

 

– Da ne pričam o njihovim novim stanovima i apratmanima. Koliko košta Aspen 20 dana, to je jedno mučenje- dodao je Vučić. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je pozvao predstavnike opozicije na dijalog u parlamentu sa predsjednicom Majom Gojković.

 

– Što se nas tiče, za dijalog smo spremni, Maja Gojković ih je pozvala na dijalog na mjestu gdje se dijalog odigrava, ako fašistički zamjenik fašističkog lidera Kiprijanović neće sa Majom Gojković, pa dobro, probudite Ljotića pa sa njim razgovarajte – poručio je Vučić u razgovoru s novinarima nakon obilaska radova u Kliničkom centru Srbije.

 

Istovremeno je pozvao građane Srbije da u petak, 19. aprila dođu na miting SNS-a i saslušaju šta je to što imaju da kažu šta je do sada učinjeno i šta se još namjerava učiniti. – Nećemo ulaziti u skupštinu. Njihov plan je bio da uđu u Skupštini, preduhitrili su poslanici i odbornici SNS, a onda su ostali bez ideje I plana. Zato su I izgledali I tako besmisleno djelovali – rekao Vučić.

 

Očekuje, kaže da će u petak govoriti pred vjerovatno najvećim brojem građana, te da želi da građanima ozbiljnije i sadržajnije govori o svim planovima.

 

Kaže da je miting opozicije juče pratio sa terase zgrade Predsjedništva i da je čuo sve šta su vikali, iako za tim nije bilo potrebe jer razglas je odlično radio.

 

Rekli su, kazao je, da će ih 13. aprila biti iz cijele Srbije. Evo, vidjeli smo, kazao je, među njima su bili njihovi bombaši I pravosnažno osuđene osobe. Predsjednik je zapitao treba li da budemo fascinirani brojem od 7.500 ljudi.

 

– Možda su u pravu, možda kod nas ne dođe toliko ljudi. Za mene bi lično bilo porazno da samo iz Jablaničkog I Pčinjskog okruga ne skupimo više nego što su oni juče imali iz cijele Srbije – rekao je Vučić i ponovio da je vlast spremna za dijalog i da ih je predsjednica parlamenta pozvala na dijalog.

 

On je pozvao opoziciju da više ne prijeti i da već urade to čime prijete, nasilnim djelovanjem, kako bi se sve već jednom završilo.

 

– Nemojte više da nam prijetite.

 

Dojadiste.

 

Hajde samo da vas vidim – kazao je Vučić.

(Hayat / Foto: Arhiv)

VUČIĆ: MIRNO SE SUPROTSTAVITI FAŠIZMU, NEMOJTE PRIJETITI UČINITE TO

| Geopolitičke analize, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-