Žuti taxi se vraća na sarajevske ulice: Cijene prevoza ostaju iste, otvoren konkurs za vozače

Informacija koja će zasigurno obradovati mnoge Sarajlije i Sarajke koje koriste taksi prevoz je da Žuti taxi neće dizati cijene po uzoru na Sarajevo taxi.

 

Žuti taksi se vraća na sarajevske ulice! Poznata kompanija koja je 2016. godine prestala s radom, kada je Skupština Kantona Sarajevo usvojila izmjene i dopune Zakona o taksi prevozu, ovih dana, finalizira papirologiju.

– Uzimamo zalet i nadamo se da će do kraja sedmice biti gotovi papiri, kako bismo mogli početi s radom. Sve što je bilo u našim rukama smo odradili, sada je sve do administracije – kaže Jasmin Zajko, novi direktor kompanije Žuti Taxi za DEPO Portal, koji dodaje da su trenutno i u proceduri vraćanja svojih starih štandova.

Kaže da su od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo dobili dozvole za 33 taksi vozila, a 5. juna 2018. su preko Službe za zapošljavanje KS raspisali konkurs za prijem 60 vozača taksija.

– Dosad nam se na oglas javilo sigurno 50-ak zainteresovanih i, što nam je drago, uglavnom su to mlađi ljudi – kaže Zajko.

Budući da je oglas otvoren i dalje, svi koji žele da apliciraju mogu to uraditi putem mejla office@yellowcab.ba.

Informacija koja će zasigurno obradovati mnoge Sarajlije i Sarajke koje koriste taksi prevoz je da Žuti taxi neće dizati cijene po uzoru na Sarajevo taxi. Naime, Sarajevo taxi je nedavno podigao cijene vožnje, pa je tako start sa 1,50 KM poskupio na 1,90 KM, a svaki pređeni kilometar s 1 KM na 1,20 KM.

– Naše cijene će ostati iste – 1,5 KM će biti start, a svaki pređeni kilometar je 1 KM – kaže za DEPO Portal Jasmin Zajko.

U ovom trenutku na području Sarajeva legalno taksi prevoz obavljaju: Crveni taksi, Samir i Emir, Paja taksi, Kale taksi, Holand Company, Adin-Benjo, Taxi 8 i Sarajevo taksi. Već od sljedeće sedmice mogao bi im se pridružiti i Žuti taxi.

Podsjećamo, svako taksi vozilo koje ima izdatu dokumentaciju u skladu sa Zakonom o taksi prevozu u Kantonu Sarajevo ima karakteristike lako uočljive za korisnike, a to su: na registarskim oznakama početna slova su “TA”, krovna oznaka na vozilu i naljepnica o taksi oznaci izdata od strane Kantona Sarajevo postavljena na vjetrobransko staklo. Dakle, vozila koja nemaju “TA” table i dopunsku taksi oznaku KS-a istaknutu na vidljivom mjestu ne mogu obavljati taj posao.

 

(DEPO PORTAL/md)

Žuti taxi se vraća na sarajevske ulice: Cijene prevoza ostaju iste, otvoren konkurs za vozače

| Sarajevo, Slider, Vijesti |
About The Author
-